01/07/14

hossa_m

Made in Kainuu -tunnustus Hossalle

Hossan retkeilyalueen kirkkaat järvet ja virtavedet sekä harju- ja vaaramaisemat tunnetaan ympäri Suomea. Paikan pitkästä historiasta kertovat kivikautiset Värikallion kalliomaalaukset ja jääkauden jäljet.

– Kainuun suosituin luontokohde on saanut tunnustusta myös valtakunnallisesti. Kävijät äänestivät Hossan Vuoden Retkikohteeksi vuonna 2011, kertoo puistonjohtaja Kerttu Härkönen.

Suosittu vesiretkeily- ja kalastuskohde

Metsähallituksen luontokohteille ominaiseen tapaan Hossassakin tarjotaan luonnossa liikkujille ja retkeilijöille hyvät palvelut. Hossa on suosittu vesiretkeilyn harrastajien keskuudessa melontareittien ansiosta. Lisäksi retkeilyaluetta pidetään yhtenä Suomen monipuolisimmista kalastusmahdollisuuksien tarjoajista. Alueella on Hossanjoki, pienempiä puroja sekä jalokaloin täydennettyjä lampia ja järviä.

Hossan luontokeskus on hyvä tukikohta retken aloittamiseen. Luontokeskuksessa on Kainuun selkosten entisestä uskosta ja uskomuksista kertova näyttely sekä kahvila-ravintola. Palvelupisteestä opastetaan retkeilyalueelle, hoidetaan varauksia, myydään lupia sekä vuokrataan retkeily- ja kalastusvälineitä.

Metsähallitus ja yritykset tiivissä yhteistyössä

Puistonjohtaja Kerttu Härkönen painottaa, että Made in Kainuu -tunnustus kuuluu Hossan koko luontomatkailun palveluja tuottavalle ketjulle, jossa yrittäjillä on suuri rooli.

– Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa retkeilypalveluita, kalastoa ja luo puitteita. Yrittäjät puolestaan tarjoavat palveluja, jotka perustuvat luontoon, luontoelämyksiin ja harrastuksiin. Esimerkiksi Hossan luontokeskusta pyörittää Experience KL Oy ja kajaanilainen Upitrek-yritys tarjoaa talvisin ohjattuja hiihto- ja lumikenkäretkiä, Härkönen kertoo.

Tärkeää työtä puiston hyväksi tekevät myös vapaaehtoiset. Sukellus-Hossa ry:n jäsenet yhdistävät hyödyt ja harrastuksen - he käyvät säännöllisesti siivoamassa kalastuslampia.

Lue lisää Hossasta.

Kuva: Metsähallitus / Hannu Huttu


01/08/14

4.-5.9. Made in Kainuu -elinkeinotapahtuma

Made in Kainuu -elinkeinoelämän tapahtuma järjestetään 4.–5. syyskuuta Wanhassa Satamassa... Lue lisää >>

23/07/14

Kaunis Oulujärvi kutsuu

Kauniit kesäpäivät ovat mitä mainioin hetki käydä ihastelemassa Kainuun merta eli... Lue lisää >>

15/07/14

Pessimismiä Puolangan tapaan

Puolangan Pessimistit ihastuttavat negatiivisuudellaan. Kainuu Helsingissä -tapahtumassa... Lue lisää >>
Uutisarkisto