09/04/14

Elokuva Suomen viimeisestä runolaulajasta

Itärajan vienankarjalaiskylien kulttuuri tuo oman lisänsä Kainuun kulttuurin kevääseen. Suomen viimeisestä runolaulajasta Jussi Huovisesta ja hänen oppilaastaan Hanneriina Moisseisesta kertova Laulu-dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 11. huhtikuuta.

Suomussalmelta, aivan itärajan pinnasta löytyy kaksi asuttuna säilynyttä vienankarjalaiskylää, Kuivajärvi ja Hietajärvi. Elokuva seuraa Hanneriinaa ja Jussia kolmen vuoden ajan, aikana jolloin kumpikin heistä kohtaa elämänsä kenties suurimman surun. Lopulta, kaikki mitä tarvitsemme, ja kaikki mitä meistä jää jäljelle, on laulu.

Katoavaa perinnettä jatkamassa

Jussi Huovinen, 89, on kotikylänsä Hietajärven viimeisiä asukkaita. Hän on viimeinen elossa oleva suomalainen, joka on oppinut vuosituhansia vanhoja runolauluja suullista tietä, omalta äidiltään ja isältään. Hanneriina Moisseinen, 35, on kuvataiteilija ja sarjakuvataiteilija, joka haluaa oppia Jussilta, ei vain lauluja vaan kaikkea sitä viisautta, joka niihin kätkeytyy.

Dokumenttielokuva Laulu
Ensi-ilta 11.4.
Kesto: 82 min
Elokuvateattereissa

Kainuun kulttuurin kärjet esittäytyvät Kulttuurin kevään aikana eri puolilla Helsinkiä. Esiintymispaikkoina ovat keskeiset helsinkiläiset kulttuurin areenat: Kansallisteatteri, Kansallisooppera, Savoy-teatteri, uuden tanssin keskus Zodiak, Sibelius-Akatemia ja KOM-teatteri. Lue lisää Kainuu Helsingissä -tapahtumasivustolta

01/08/14

4.-5.9. Made in Kainuu -elinkeinotapahtuma

Made in Kainuu -elinkeinoelämän tapahtuma järjestetään 4.–5. syyskuuta Wanhassa Satamassa... Lue lisää >>

23/07/14

Kaunis Oulujärvi kutsuu

Kauniit kesäpäivät ovat mitä mainioin hetki käydä ihastelemassa Kainuun merta eli... Lue lisää >>

15/07/14

Pessimismiä Puolangan tapaan

Puolangan Pessimistit ihastuttavat negatiivisuudellaan. Kainuu Helsingissä -tapahtumassa... Lue lisää >>
Uutisarkisto