29/03/14

rcollection_designmuseo1_m

R-Collectionin yrittäjät Marjo Saastamoinen ja Pekka Saastamoinen keskustelivat Juhlat-näyttelyn avajaisissa Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce J. Oreckin (keskellä) kanssa. Kuva: Samuli Härkönen

Made in Kainuu -tunnustus R-Collectionille

Kajaanilaiselle Rockseri Oy:lle on myönnetty Made in Kainuu -tunnustus. Kunniakirja ojennettiin yrittäjille Designmuseon Juhlat-näyttelyn avajaisissa lauantaina 29.3.

R-Collection-tuotemerkillä tunnettava kajaanilaisyritys on tuottanut suomalaisten makuun sopivia vaatteita jo vuodesta 1978 lähtien. Klassikoiksi ovat nousseet tavalliset vaatteet - anorakit, hupparit, t-paidat ja colleget -, ja ne ovat edelleen R-Collectionin ydin. R-Collectionille tavallinen ei tarkoita tylsää, vaan laadukasta, klassista ja ajatonta.

Yrittäjät Pekka ja Marjo Saastamoinen sekä koko henkilöstö ovat ylpeitä klassikoista, joista yritys juuri tunnetaan. Esimerkiksi moneen käyttöön taipuva anorakki on ollut R-Collectionin kysytyimpiä tuotteita vuoden 1982 lanseerauksesta lähtien. Onpa sitä jopa tituleerattu Kainuun kansallispuvuksi tuotteen ensimmäisinä suosion vuosina.

Juhlat-näyttely Helsingin Designmuseossa

R-Collectionin yritystarina sai alkunsa Pekka Saastamoisen taidosta ommella, silkkipainon tuttuudesta sekä verenperintönä saadusta yrittäjyyden innosta. 70-luvun yksittäisistä kokeiluista yrityksen valikoima on kasvanut yli 100 tuotteen mallistoksi.

Korkea kotimaisuusaste niin työssä kuin materiaalivalinnoissa kuvastaa R-Collectionin edustavan vankkumatta jo pitkälti kadonnutta suomalaista vaateteollisuutta. Yrityksen kotipaikka on yhä omalla tehtaalla Kajaanissa, jossa mallistot suunnitellaan sekä materiaalit hankitaan ja leikataan.

Vuosikymmenten työtä arvostetaan valtakunnallisesti: Helsingin Designmuseon R-Collection - Juhlat -näyttely kertoo tarinaa, miten arkisistakin muotoilutuotteista ja -brändeistä syntyy ajattomia sekä uusiutuvia klassikoita.

Juhlat-näyttely johdattaa R-Collectionin 35-vuotiseen historiaan mallistojen, vanhojen kuvien sekä vaatteiden mukana kulkevien tarinoiden avulla. Kutsusta toteutettu näyttely on avoinna Desingmuseon Galleriassa 28.3.–25.5.2014.

Tutustu R-Collectionin mallistoon.

Lue lisää Desingmuseon näyttelystä01/08/14

4.-5.9. Made in Kainuu -elinkeinotapahtuma

Made in Kainuu -elinkeinoelämän tapahtuma järjestetään 4.–5. syyskuuta Wanhassa Satamassa... Lue lisää >>

23/07/14

Kaunis Oulujärvi kutsuu

Kauniit kesäpäivät ovat mitä mainioin hetki käydä ihastelemassa Kainuun merta eli... Lue lisää >>

15/07/14

Pessimismiä Puolangan tapaan

Puolangan Pessimistit ihastuttavat negatiivisuudellaan. Kainuu Helsingissä -tapahtumassa... Lue lisää >>
Uutisarkisto