19/03/14


skiteam_urheiluakatemia

Tunnustuksen vastaanottivat Vuokatti–Ruka Urheiluakatemian valmennuspäällikkö Vesa Mäkipää (vas.) ja Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo. 

Made in Kainuu -tunnustuksia olympiamenestyksestä

Olympiavoittajien seuralle Vuokatti Ski Team Kainuulle ja mitalisteja kasvattaneelle Vuokatti-Ruka Urheiluakatemialle on myönnetty Made in Kainuu -tunnustus ansiokkaasta työstä Kainuun eteen.

Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen tuulettivat Sotshissa parisprintin olympiakultaa, joka oli myös Vuokatti Ski Team Kainuun ensimmäinen olympiamitali. Vuokatti Ski Team aloitti omana tiiminä Sotkamon Jymyssä vuonna 1995. Rekisteröinti omaksi seuraksi Kainuu-liitteen kera tapahtui neljä vuotta myöhemmin.

– Olympiakulta on korkein palkinto, jonka maastohiihdossa voi voittaa. Jauhojärven ja Niskasen voitto tuntuukin enemmän kuin hyvältä, iloitsee Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo.

Huippu-urheilussa keskiössä on itse urheilija, jonka apuna työskentelee asiantuntijoiden joukko ja tukensa antava lähipiiri. Maastohiihtäjiä suorituksissa kirittävät muun muassa suksihuoltaja, valmentaja, seuran edustajat, fysioterapeutti ja perhe.

Maastohiihtolinjan hakijamäärä kasvoi urheiluakatemia_logo

Suomen olympiamenestyksen taustalla ovat myös Kainuun vahvat urheiluoppilaitokset verkostoineen. Iivo Niskanen on saanut tukea hiihtouralleen Sotkamon urheilulukiossa ja Kainuun prikaatissa, jotka molemmat kuuluvat Vuokatti–Ruka Urheiluakatemiaan. Urheiluakatemian tehtävänä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. 

Yhteensä 24 Vuokatti–Ruka Urheiluakatemian kasvattamaa urheilijaa oli Suomen olympiajoukkueessa Sotshissa. Heistä neljä, kaikki Sotkamon urheilulukion käyneitä, ylsi mitalisijoille: Iivo Niskasen lisäksi hiihtäjät Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki sekä lumilautailija Enni Rukajärvi.

– Menestys kertoo, että olemme tehneet asioita hyvin ja oikein. Meillä opiskellut tai opiskeleva menestyvä urheilija on myös malliesimerkki nykyisille ja uusille opiskelijoille, painottaa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yksilölajien valmennuspäällikkö Vesa Mäkipää.

Olympiamenestys on heijastunut heti yhteisvalintaan: Sotkamon urheilulukion maastohiihtolinjan hakijamäärä on tänä keväänä kasvanut. Arvokas työ urheilun saralla tukee näin myös Kainuun vetovoimaisuuden kasvua.

Lue lisää Vuokatti Ski Team Kainuusta ja Vuokatti–Ruka Urheiluakatemiasta.   01/08/14

4.-5.9. Made in Kainuu -elinkeinotapahtuma

Made in Kainuu -elinkeinoelämän tapahtuma järjestetään 4.–5. syyskuuta Wanhassa Satamassa... Lue lisää >>

23/07/14

Kaunis Oulujärvi kutsuu

Kauniit kesäpäivät ovat mitä mainioin hetki käydä ihastelemassa Kainuun merta eli... Lue lisää >>

15/07/14

Pessimismiä Puolangan tapaan

Puolangan Pessimistit ihastuttavat negatiivisuudellaan. Kainuu Helsingissä -tapahtumassa... Lue lisää >>
Uutisarkisto