14/03/14

Topi Mikkolan juhlamonologi KOM-teatterissa

Kuhmon legendaarisen kulttuurisihteerin Topi Mikkolan 65-vuotisjuhlamonologi Lapin punaiset hanget on näyttämömuotokuva Annikki Kariniemen näköisestä pohjoisen kirjailijasta. Monologi kuvaa kirjailijan viimeisen illan, jossa hän käy läpi vaiherikasta elämäänsä, josta ei draamaa ja dramatiikkaa puutu.

Elämän ja kuoleman vastakohtaisuudet, valo ja pimeys, rakkaus ja viha, ovat läsnä tässä kertomuksessa. Kirjailijan eletyn elämän vaiheissa nousevat esiin sota-ajan äärimmäiset olosuhteet sekä naiseksi ja arvostetuksi kirjailijaksi kasvamisen tuskat ja ilot.

Rosa Liksomin tulkintaa 25 vuotta

Topi Mikkola on kuhmolainen näyttelijä ja ohjaaja, joka on tehnyt monologiesityksiä Rosa Liksomin teksteihin 1990-luvun alusta lähtien. Mikkolan 65-vuotisjuhlamonologinsa juhlistaa samalla hänen 25 vuotta kestänyttä Liksomin tekstien tulkintaa teatterilavoilla.

Lapin punaiset hanget
16.3. klo 15 KOM-teatterissa
Kesto: 1 h 15 min

Kainuun kulttuurin kärjet esittäytyvät Kulttuurin kevään aikana eri puolilla Helsinkiä. Esiintymispaikkoina ovat keskeiset helsinkiläiset kulttuurin areenat: Kansallisteatteri, Kansallisooppera, Savoy-teatteri, uuden tanssin keskus Zodiak, Sibelius-Akatemia ja KOM-teatteri. Lue lisää Kainuu Helsingissä -tapahtumasivustolta.  01/08/14

4.-5.9. Made in Kainuu -elinkeinotapahtuma

Made in Kainuu -elinkeinoelämän tapahtuma järjestetään 4.–5. syyskuuta Wanhassa Satamassa... Lue lisää >>

23/07/14

Kaunis Oulujärvi kutsuu

Kauniit kesäpäivät ovat mitä mainioin hetki käydä ihastelemassa Kainuun merta eli... Lue lisää >>

15/07/14

Pessimismiä Puolangan tapaan

Puolangan Pessimistit ihastuttavat negatiivisuudellaan. Kainuu Helsingissä -tapahtumassa... Lue lisää >>
Uutisarkisto